Miksi käsiäni pistelee onko jokin vialla? 7 Yleisintä käsien oireiden syytä.

Miksi käsiäni pistelee onko jokin vialla? 7 Yleisintä käsien oireiden syytä.

Noora M.

Mieti kuinka monta kertaa päivässä käytät käsiäsi. Aivan, melkein joka ikinen tehtävä vaatii käsien liikettä ja toimintaa.

Mutta mitä tapahtuu, kun kätesi ovat niin kipeät, että arkiset asiat kuten syöminen, puhelimen käyttö tai neulominen hankaloituu? Pitäisikö silloin huolestua vai jatkaa normaalisti ja toivoa, että se menee ohi?

Se on yksi tapa, mutta oireiden alla voi piileä joku seuraavista sairauksista, joten kannattaa seurata oireita tarkasti.

 

7 käsien yleisintä sairautta

  1. Karpaalitunnelinsyndrooma: Tuntuuko siltä, että käsiä pistelee etenkin sormissa ja käsivarressa? Yksi yleisimmistä syistä on karpaalitunnelinsyndrooma. Tämä vaiva saattaa johtua toistuvista liikkeistä tai jatkuvasta käsien rasituksesta.
  1. Käden nivelrikko: Jokainen napsahdus ja kolotus voi viestiä nivelrikosta, joka aiheuttaa nivelten kulumista ja kipua.
  1. Jännetupintulehdus: Tämä oireilee sormien ja ranteen alueella aiheuttaen kipua ja turvotusta, erityisesti liikkeessä.
  1. Raynaud'n ilmiö: Tämä sairaus aiheuttaa verisuonten supistumista, erityisesti sormissa ja varpaissa, mikä voi aiheuttaa kylmyyttä, pistelyä ja värin muutosta.
  1. Reumaattiset sairaudet: Kuten nivelreuma, voi aiheuttaa kipua, turvotusta ja jäykkyyttä käsien nivelissä.
  1. Diabetes: Pitkäaikainen korkea verensokeri voi vaurioittaa hermoja, mikä voi aiheuttaa diabeettista neuropatiaa ja käsien pistelyä.
  1. B-vitamiinien puutos: Erityisesti B12-vitamiinin puute voi aiheuttaa hermovaurioita ja pistelyä käsissä ja jaloissa.

 

5 Kotihoitovinkkiä käsien oireisiin, kuten nivelrikkoon:

Lämmin kylpy: Liota käsiäsi lämpimässä vedessä noin 10-15 minuuttia päivittäin. Tämä voi auttaa rentouttamaan kipeitä lihaksia ja niveliä.

Jäähdytys: Kylmäpakkaus voi auttaa vähentämään turvotusta ja lievittämään kipua, erityisesti akuuttien nivelrikko-oireiden yhteydessä.

Sormiharjoitukset: Voit tehdä sormillesi yksinkertaisia venytys- ja taivutusharjoituksia päivittäin. Tämä voi parantaa liikkuvuutta ja vähentää jäykkyyttä.

Tulehduskipulääkkeet: Kuten ibuprofeeni, voivat auttaa lievittämään kipua ja turvotusta. (Aina tulee kuitenkin neuvotella lääkärin tai apteekin kanssa ennen minkään lääkkeen käyttöä.)

Apuvälineet: Kuten artroosi käsineet yleensä auttavat sinua hoitamaan arkisia asioita helpommin hillitsemällä kipua ja turvotusta luonnollisesti.

 

Mitä muuta voit tehdä?

Hyvä uutinen on, että on olemassa helppo ja tehokas ratkaisu: SootheGlove-kompressiokäsineet. Nämä ihanat käsineet tarjoavat hellää kompressiota, lämpöä ja lisäävät verenkiertoa, mikä auttaa lievittämään edellä mainittuja oireita.

Miksi kompressiokäsineet toimivat?

Hellä kompressio: Auttaa vähentämään turvotusta ja antaa lihaksille ja nivelille tukea.

Lämpö: Lämpö rentouttaa kipeitä lihaksia ja auttaa nivelten liikkuvuudessa.

Lisääntynyt verenkierto: Parantunut verenkierto auttaa lievittämään kipua ja edistää paranemista.

Löydät SootheGlove käsineet klikkaamalla tästä.

 

Yhteenveto

Jos tunnet käsikipua, pistelyä tai muita epämukavia oireita, kompressiokäsineet voivat olla sinunkin pelastuksesi. Ne ovat helppo tapa tuoda helpotusta arkeesi ja pitää kädet liikkeessä!

Muista, että oikea hoito ja varhainen tunnistaminen ovat avain ongelman ratkaisemiseen. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, ota aina yhteyttä lääkäriin.

Toivottavasti nautit tästä blogista yhtä paljon kuin me nautimme sen kirjoittamisesta. Pidä huolta käsistäsi, ne ovat arvokkaat!

Katso muita artikkeleita