Liike on lääke, mutta mitä jos liike tekee eniten kipeää?

Liike on lääke, mutta mitä jos liike tekee eniten kipeää?

Noora M.

Olet varmasti kuullut, että liike on lääke ja useimmille tämä pitää paikkansa. Ongelmana on se, että vaikka liike on lääke, se voi olla hyvin haastavaa ja kaukana nautinnollisesta liikkumisesta, jos polvet huutavat hoosiannaa jo kävellessä.

Tämä on valitettavan yleistä esimerkiksi polven nivelrikon kanssa, jolloin jokainen askel vihlaisee ikävästi ja kävelystä on äärettömän hankala nauttia…

Ja lisäksi urheilun riskit kasvavat vaikka pystyisitkin liikkumaan, joten haluan auttaa sinua liikkumaan ja pitämään itsestäsi huoli, niin ettet joudu miettimään suurempaa riskiä ja voit nauttia joka askeleesta.

Tarjoan sinulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit helpottaa kipuja ja mahdollisesti päästä vielä nauttimaan syksystä täysillä.

 

Vähennä painoa ja kuormitusta

Yksi avain polvikivun hallintaan on ylimääräisen painon vähentäminen ja liikunnan toistojen hallitseminen. Ylikuormitus voi aiheuttaa ongelmia nivelissä, joten on tärkeää asettaa realistiset rajat harjoittelulle. Muista, että "ei kipua, ei hyötyä" -ajattelu ei ole aina paras lähestymistapa. Hyvä tekniikka ja vakaus ovat avainasemassa harjoittelussa.

senior-man-exercising-stretching-eat-this-not-that

Keskity oikeaan tekniikkaan ja vakauteen

Säilytä huolellisesti tekniikkasi ja varmista, että liikkeesi ovat hallittuja ja ennalta-arvattavia. Kunnollinen tekniikka vähentää loukkaantumisriskiä. Kun lisäät painoa harjoituksiin, pyydä asiantuntijaa tarkistamaan, että tekniikkasi on oikea.

 

Paranna kehon hahmotuskykyä

Kehon hahmotuskyvyn harjoittaminen on tärkeää. Se auttaa sinua ymmärtämään, missä kehon osat sijaitsevat ja kuinka käytät lihaksiasi. Kehon hahmotuskyvyn kehittäminen voi auttaa välttämään loukkaantumisia ja vähentämään niiden vakavuutta.

 

Vaihtele juoksu- ja kävelyalustoja

Erilaisten juoksualustojen käyttäminen voi parantaa kehon hahmottamista. Eri alustojen käyttäminen, kuten nurmikko, polut ja asfaltti, voi monipuolistaa rasitusta eri osissa kehoa ja edistää nivelten terveyttä.

 

Huolehdi venyttelystä

Muista venytellä lihaksiasi ennen harjoitusta. Tämä auttaa varmistamaan, että nivelesi ja lihaksesi ovat joustavia ja valmiita harjoitteluun.

senior-man-stretching-cleveland-clinic-health-essentials

Etureisien venytys:

Seiso pystyasennossa ja ota askel eteenpäin toisella jalalla. Varmista, että etummaisen jalan polvi on suorassa kulmassa maahan nähden.

Pidä selkä suorana ja lantio eteenpäin suunnattuna.

Käännä lantiota ja ylävartaloa hieman taaksepäin, jolloin tunnet venytyksen etureisissä.

Pidä venytystä 15-30 sekuntia ja vaihda sitten toiseen jalkaan.

Vältettävää: Älä tee liian voimakkaita liikkeitä tai yritä venyttää liikaa etureisiä, sillä se voi aiheuttaa lihas- tai nivelvaurioita.

 

Takareisien venytys:

Asetu makuulle selällesi.

Taivuta toinen jalka polvesta ja pidä jalkapohja lattiassa. Toisen jalan pitäisi olla suorana.

Tartu kiinni suoran jalan takana olevasta reidestä tai pohkeesta.

Vedä suora jalka kohti itseäsi niin pitkälle kuin voit, kunnes tunnet venytyksen takareidessä.

Pidä venytystä 15-30 sekuntia ja vaihda sitten toiseen jalkaan.

 

Vältettävää: Vältä liiallista voimaa tai vetämistä, joka voisi aiheuttaa lihas- tai nivelvaurioita. Älä myöskään tee tätä venytystä kylmiltään, vaan varmista, että olet hieman lämmennyt liikunnan tai muun toiminnan avulla ennen venytystä.

Näitä venytyksiä tulisi tehdä säännöllisesti osana harjoitusohjelmaa tai päivittäistä rutiinia, mutta aina varoen. Jos kipu pahenee tai venytykset aiheuttavat epämukavuutta, keskeytä harjoitus ja harkitse lääkärin konsultaatiota, erityisesti jos sinulla on aiemmin ollut polviongelmia tai muita terveysongelmia.

 

Toimi viisaasti

Noudattamalla näitä vinkkejä voit ehkäistä polvikipua harjoittelun aikana ja minimoida loukkaantumisriskin. Jos kuitenkin koet kipua, joka ei helpota, ota yhteyttä lääkäriin saadaksesi ammattitaitoista hoitoa ja harkitse kompressiopolvituen käyttöä lisäapuna.

Kaivatessasi nopeaa apua päästäksesi kiinni aktiivisempaan elämään, kokeile AktivLife 2.0 kompressiopolvitukia. Ne parantavat verenkiertoa polvissasi helpottaen nopeasti kipuja ja auttaen sinut takaisin lenkkipoluille uskomattoman vankan tuen avulla.

Löydät avun klikkaamalla tästä.

Katso muita artikkeleita

2 kommenttia

Mana

Hodan

Minä halun sukat

Dahir

Kirjoita kommentti