Polvien naksuminen: Milloin se on haitallista ja milloin harmitonta

Polvien naksuminen: Milloin se on haitallista ja milloin harmitonta

Noora M.

Polvien äänten kuuleminen tai kivuliaat polvet voi olla häiritseviä ja huolta aiheuttavia. Mutta ovatko nämä äänet aina merkki vakavista vaurioista, sairauksista tai tulevista tekonivelleikkauksista? Ei välttämättä.

Polvi naksuu kävellessä tai koukistaessa

Polvien äänet ovat yleisiä, ja usein ne johtuvat luonnollisista muutoksista nivelissä. Tässä muutamia yleisiä syitä:

Nivelpinnan Epätasaisuudet: Ajan myötä polvien nivelrusto voi kulua ja kehittää epätasaisuuksia pinnalleen. Kun liikut, nämä karheammat alueet voivat aiheuttaa ääniä, kun nivelet liikkuvat.

Nivelsiteiden Liike: Nivelsiteet, jotka yhdistävät luut toisiinsa, voivat kiristyä tai liikkua liikkeesi mukana, mikä saa aikaan ääniä, kun nivelet taipuvat ja ojentuvat.

Kaasukuplat: Toisinaan nivelessä voi olla kaasukuplia, jotka purkautuvat liikkuessasi, aiheuttaen pientä naksuntaa.

Kuvaelma polvikivusta ja polven naksumisesta

Milloin äänekkäistä polvista pitäisi huolestua?

Yleensä, jos polvet naksuvat, rutisevat tai naksahtelevat, mutta sinulla ei ole muita oireita kuin äänet, on epätodennäköistä, että kyseessä olisi vakava nivelongelma. Lääkäri David McAllister, joka johtaa UCLA:n Urheilulääketieteen ohjelmaa, toteaa, että monet ihmiset kokevat polvissaan naksuntaa, etenkin kyykistyessään. Usein tämä ei aiheuta huolta, ellei siihen liity kipua tai turvotusta. 

Polvi on turvoksissa ja rutisee, mitä teen?

Jos polvissasi esiintyy kipua tai turvotusta, kun ne myös naksuvat, se saattaa olla merkki rakenteellisesta vauriosta tai sairaudesta. Tässä tilanteessa on aika harkita ammattimaista hoitoa. Joitakin mahdollisia ongelmia voivat olla:

Meniskivauriot: Meniski on C-kirjaimen muotoinen rustorakenne, joka toimii iskunvaimentimena polvissa. Vääntöliikkeet tai urheiluvammat voivat aiheuttaa meniskivaurioita, jotka voivat ilmetä polvien naksuntana, kipuna tai lukkiutumisena.

Rustovaurio ja kuluminen: Luut peittävä nivelrusto voi vaurioitua tai ohentua ajan myötä. Tämä voi aiheuttaa kitkaa nivelissä ja mahdollisesti polvien kipua ja jauhamisen tunnetta liikkuessasi.

Hyvä polvituki apuna arjessa

Polvien kipu ja naksunta voivat olla hankalia, mutta yksi tehokas tapa hallita niitä on käyttää erityistä polvitukea, kuten kompressio-polvitukea. Tämä tuki voi auttaa vakauttamaan polvet ja vähentämään kitkaa nivelissä, mikä puolestaan ​​voi lievittää kipua ja ääniä. Polvituet ovat huomaamattomat, mukavat ja ne voivat auttaa sinua palaamaan normaaliin aktiiviseen elämään ilman pelkoa polvien äänistä tai kivusta.

Jos koet jatkuvaa polvikipua tai epäilet vakavaa vauriota, ota yhteyttä lääkäriin saadaksesi asianmukaista diagnoosia ja hoitoa. Muista, että tieto auttaa sinua ymmärtämään paremmin polviesi tilan ja mahdolliset ratkaisut niiden hoitoon.

Kompressiopolvituki Aktivlife 2.0

Kompressiopolvituki on ortopedinen apuväline, joka on suunniteltu tarjoamaan tukea ja kompressiota polven ympärille. Tällaisella tuella voi olla useita hyödyllisiä vaikutuksia:

Stabilointi ja tuki:

  • Kompressiopolvituki tarjoaa lisätukea polven ympärille, mikä voi olla erityisen hyödyllistä urheiluaktiviteeteissa, kuten juoksemisessa tai voimaharjoittelussa. Tuki auttaa vähentämään nivelten liikettä ja stabiloimaan polvea, mikä voi vähentää loukkaantumisriskiä.

Lihasaktivaatio:

  • Tuki voi auttaa aktivoimaan lihaksia polven ympärillä. Tämä voi olla hyödyllistä erityisesti tilanteissa, joissa lihakset tarvitsevat lisätukea tai stimulaatiota, esimerkiksi kuntoutuksen aikana.

Lievitys polvikipuun ja turvotukseen:

  • Kompressio auttaa parantamaan verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Lisäksi se voi tarjota kevyttä painetta, mikä voi auttaa lievittämään kipua nivelalueella. Tämä tekee kompressiopolvituesta suositun vaihtoehdon esimerkiksi lievien nivelvaivojen, kuten nivelrikon, hoidossa.

Jos kaipaat polvillesi jatkuvaa ja helppoa päivittäistä kivunlievitystä - Tilaa kompressio polvitukemme tästä > AktivLife kompressiopolvituki

Aktivlife kompressiopolvituki helpottamaan arkea

 

Katso muita artikkeleita

1 kommentti

Tietoa polvituista

Klaus Björkenheim

Kirjoita kommentti