Häiritseekö polvikivut työpäivääsi? Toimi näin!

Häiritseekö polvikivut työpäivääsi? Toimi näin!

Noora M.

Työpäivän aikana tuntuvat polvikivut voivat vaikuttaa paljon työn laatuun, sekä omaan fyysiseen ja henkiseen jaksamiseen. Monesti myös työpäivän aikana tulee istuttua paljon, jonka jälkeen seisomaan nouseminen ja kävely voivat tuntua tuskallisilta.

Siksi halusimme käydä läpi miten voit parantaa ja helpottaa arkeasi vaikka joutuisitkin istumaan paljon.


Ergonomia työpäivän aikana

Työpisteesi ergonomian optimointi on ensimmäinen askel polvikipujen lievittämisessä. Varmista, että tuolisi ja työpöytäsi ovat oikealla korkeudella, jalkasi yltävät lattialle ja polvet ovat noin 90 asteen kulmassa. Tällöin polviin kohdistuu vähemmän painetta, mikä auttaa välttämään ja lievittämään kipuja.


Taukojumppa: aktiivisuus avainasemassa

Pienet tauot liikunnan muodossa työpäivän aikana ovat olennainen osa polvikipujen hallintaa. Taukojumpan ei tarvitse olla monimutkainen; pienet liikkeet, kuten polvennostot tai kevyet kävelytauot, voivat edistää verenkiertoa ja lievittää jännitystä polvissasi. Aktiivinen tauko auttaa pitämään nivelet liikkuvina ja mielen virkeänä.


Lisävinkkejä polvikipujen hallintaan

Tässä muutamia lisävinkkejä, jotka voivat auttaa hallitsemaan polvikipuja työpäivän aikana:

Nesteytys: Hyvin nesteytetty keho voi auttaa pitämään nivelet voideltuina ja vähentää kipua.

Oikeanlaiset jalkineet: Käytä tukevia, ergonomisia kenkiä, jotka tukevat jalkoja ja vähentävät iskuja polviin.

Säännölliset venyttelyt: Venyttele säännöllisesti, erityisesti reisi- ja pohjelihaksia, jotta vähennät painetta polvissa.

Arkeen luotu polvituki: AktivLife-kompressiotuki on suunniteltu tarjoamaan mukavaa ja jatkuvaa tukea polville. Se auttaa vähentämään turvotusta ja parantamaan verenkiertoa, tarjoten lievitystä kipuihin ja tukien aktiivista päivää.

Polvia palauttava iltarutiini: Pitkän työpäivän päätteeksi KneeRelief polvihieroja ja lempisarjasi on täydellinen kombo palauttamaan sinua pitkän päivän jälkeen. Se hieroo polviesi ympärystä pehmeillä ilmatyynyillä, lämmittää ja palauttaa soluja punavalohoidon avulla.

Yhteenveto

Työpäivän aikana koettu polvikipu voi olla haastavaa, mutta onneksi on olemassa keinoja sen hallintaan. Yhdistämällä ergonomiset ratkaisut, taukojumpan ja tuotteiden, kuten AktivLife-kompressiopolvituen ja KneeRelief polvihierojan käytön, voit lievittää polvikipuja ja parantaa yleistä työhyvinvointiasi.

Muista, että pienilläkin muutoksilla voit tehdä suuren eron päivittäiseen mukavuuteesi työpäivän aikana.

Katso muita artikkeleita