Niskakipu ja Migreeni - Miten ne liittyvät toisiinsa?

Niskakipu ja Migreeni - Miten ne liittyvät toisiinsa?

Noora M.

Niskakipu ja migreeni voivat olla kiusallisia kumppaneita arjessamme. Monet meistä ovat kokeneet sen hetken, kun niskan jännitys kääntyy päänsäryksi, tai kun migreeni hiipii sisään aiheuttaen niskan jäykkyyttä. Halusimmekin tutustua tarkemmin näiden kahden yhteyteen ja selvittää miten paljon ne vaikuttavat toisiinsa.

Voiko niskat tulla kipeäksi migreenin takia?

Niskakipu ja migreeni liittyvät toisiinsa monimutkaisella tavalla. Migreeni on enemmän kuin pelkkä päänsärky; se voi sisältää voimakasta sykkivää kipua ja kestää jopa 72 tuntia.

Yleisesti migreeni vaikuttaa yli 10 prosenttiin väestöstä ja on kolme kertaa todennäköisemmin naisten kokema. Tutkimuksen mukaan 69 prosenttia migreenistä kärsivistä kokee migreenikohtausten aikana myös niskakipuja.

Tämä johtuu siitä, että aivojen trigeminocervikaalinen kompleksi, joka säätelee kipuhermoja kasvoissa ja niskassa, aktivoituu migreenin aikana​​.

Migreeni usein johtuu siitä, että pään alueen verenkierto kiihtyy yllättävästi. Tämä johtaa aivojen verisuonien nopeisiin supistumiseen ja laajenemiseen, joka laukaisee oireet kuten valoherkkyyden ja kovan päänsäryn.

Monet huomaavat tämän takia suurta helpotusta kylmähoidosta migreenin aikana.

Voiko migreeni tulla niskakipujen takia?

Useiden migreeniä kärsivien mielestä tämä on mahdollista ja sitä vastaan ei tutkimustuloksia ole, mutta ei myöskään puolesta.

Usein on epäilty, että niskajumit toimivat migreenin laukaisimena, joka on mahdollista, sillä migreeni on todella monimutkainen.

Arjen muutokset ja itsehoito

Arjessa voit tehdä monia pieniä muutoksia, jotka voivat auttaa hallitsemaan niskakipua ja migreeniä. Esimerkiksi ergonomian parantaminen työpisteellä, säännöllinen taukojumppa ja stressinhallintatekniikat voivat olla hyödyllisiä. Myös liikunta, kuten jooga ja venyttely, voivat auttaa.

Ratkaisuja niskakivun helpottamiseen

Niskakipuun voit kokeilla NeckCloud-niskanvenytintä. Se on suunniteltu tarjoamaan oikeanlaista venytystä niskan alueelle, auttaen lievittämään jännitystä ja kipua. Sen akupainantapisteiden yhdistelmä avaa myös syvät niskalihakset, jotka usein aiheuttavat päänsärkyä ja migreeniä.

Migreenin lievittäminen IceEase-hatulla

Migreenin iskiessä voit kokeilla IceEase-migreenihattua. IceEase käyttää viileää kompressiota verisuonten supistamiseen, joka voi lievittää migreenin oireita. Sen geelityynyt pysyvät viileinä tunnin ja tuovat helpotusta migreenikohtauksen aikana.

Sillä voit myös helposti peittää silmät ärsyttäviltä valoilta.

Yhteenveto

Niskakipu ja migreeni ovat monimutkaisia vaivoja, mutta ymmärtämällä niiden välisiä yhteyksiä voimme löytää tehokkaita keinoja niiden hallintaan. Avuksi voit kokeilla IceEaseä migreenin hallintaan ja NeckCloudia niskakipujen hallintaan ja huomata eron oireiden hallinnassa. Tee myös pieniä muutoksia elämäntavoissasi, niin saatat löytää helpotusta näihin yleisiin vaivoihin.

Katso muita artikkeleita