5 Yleisintä syytä ja hoitokeinoa olkapääkipuun

5 Yleisintä syytä ja hoitokeinoa olkapääkipuun

Noora M.

Olkapääkipu on yleinen ongelma, joka voi johtua monista eri syistä. Se ei ainoastaan vaikeuta arjen askareita, vaan voi myös merkittävästi vaikuttaa elämänlaatuun. Tarkastellaan tarkemmin viittä yleisintä olkapäävaivaa ja niiden vaikutuksia, sekä esitellään tehokkaita hoitokeinoja.

1. Jännetulehdus (Tendiniitti)

Jännetulehdus syntyy, kun olkapään jänteet ärsyyntyvät tai tulehtuvat. Tämä voi johtua toistuvasta rasituksesta tai äkillisestä ylirasituksesta, kuten painavien esineiden nostelusta. Tendiniitti aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä, erityisesti liikkeelle lähdettäessä.

2. Jäätynyt olkapää (adhesiivinen kapsuliitti)

Jäätyneen olkapään liikkuvuus rajoittuu ja kipu lisääntyy ajan myötä. Syytä ei aina tiedetä, mutta pitkäaikainen liikkumattomuus seurauksena leikkauksesta tai vammasta voi olla laukaiseva tekijä.

3. Olkanivelen nivelrikko 

Olkanivelrikossa nivelrusto kuluu vähitellen, mikä johtaa kipuun, jäykkyyteen ja liikeradan heikkenemiseen. Tämä vaiva on yleisempi iäkkäämmillä henkilöillä ja se voi vaikeuttaa olkapään päivittäisiä toimintoja.

4. Olkapään Sijoiltaanmeno

Sijoiltaanmeno tapahtuu, kun olkapään pää luiskahtaa pois paikaltaan olkanivelessä. Tämä voi tapahtua äkillisen vamman, kuten kaatumisen tai voimakkaan nykäisyn seurauksena, ja se aiheuttaa äkillistä, voimakasta kipua.

5. Kiertäjäkalvosimen vammat

Kiertäjäkalvosimen vammat tarkoittavat olkapään tukilihasten ja jänteiden vaurioita. Nämä vammat voivat olla repeämiä tai tulehduksia, jotka aiheuttavat kipua ja heikentävät olkapään toimintaa.


5 Helppoa tapaa lievittää olkapääkipuja

Olkapääkipujen hoitoon on olemassa useita yleisiä keinoja, jotka voivat auttaa lievittämään kipua ja parantamaan liikkuvuutta.

1. Lepo ja kylmähoito: Lepo antaa vammautuneen olkapään parantua, kun taas kylmähoito voi auttaa vähentämään turvotusta ja lievittämään kipua.

2. Tulehduskipulääkkeet: tulehduskipulääkkeet voivat vähentää kipua ja tulehdusta, mutta niiden käytön kanssa tulee olla varovainen, sekä muistaa, että ne on tarkoitettu vain väliaikaiseen käyttöön.

3. Olkapäätuet: Kuten ShoulderFix on suunniteltu tukemaan olkapään terveyttä tarjoamalla vakaata tukea ja lievittämällä kipua. Sen ainutlaatuinen muotoilu sopii jokaiseen olkapäähän, edistäen paranemista ja auttaen sinut takaisin liikkeelle.

4. Fysioterapia: Fysioterapeutin ohjaamat harjoitukset voivat auttaa vahvistamaan olkapään lihaksia, parantamaan liikkuvuutta ja vähentämään kipua.

5. Venyttely ja voimaharjoittelu: Sopivat venytys- ja voimaharjoitukset voivat auttaa ylläpitämään ja parantamaan olkapään liikkuvuutta ja tukemaan sen toimintaa.

Olkapääkipu voi olla haastavaa, mutta oikeanlainen hoito ja huolellinen itsehoito voivat tarjota merkittävää helpotusta. Muista konsultoida terveydenhuollon ammattilaista ennen uusien hoitomuotojen kokeilemista.

Tarvitsetko jatkuvaa kivunlievitystä päivän aikana?

Vaikka nyt tiedät monta eri tapaa helpottaa olkapääkipua, se voi kuitenkin olla haastavaa, sillä moni tapa vaatii sinua olemaan paikallaan pitkään.

Mutta yksi näistä toimii kokopäivän ajan. Kenenkään muun huomaamatta voit helpottaa olkapääkipujasi läpi päivän ShoulderFixin avulla.

ShoulderFix on auttanut jo tuhansia suomalaisia taistelussa olkapääkipuja vastaan, näiden hyötyjen avulla:

- Vähentää tulehdusta

- Parantaa verenkiertoa

- Tukee olkapään kivuttomaksi

- Säädettävä ja sopii kaikille

Klikkaa tästä ja kokeile ShoulderFix-olkapäätukea nyt 60-päivän ajan riskittömästi.

 

 

Katso muita artikkeleita