9 tapaa jalkavaivojen hoitoon maailmalta

9 tapaa jalkavaivojen hoitoon maailmalta

Noora M.

Jalat kannattelevat koko kehoamme ja ne ansaitsevat hyvää huolenpitoa ja hellimistä. Erityisesti jalkojen oireillessa ne kaipaavat huolenpitoa.

Lähdimme selvittämään miten jalkoja hoidetaan ympäri maailmaa ja kokosimme ne yhteen. Tässä kootut vinkit jalkojen hellimiseen ja hoitoon.

 

1. Kiinalainen Akupunktio: Energiavirran Vapauttaminen

Kiinalaisessa lääketieteessä akupunktiopisteisiin asetetaan neuloja vapauttamaan kehon energiavirtaa, rentouttaen lihaksia ja edistäen verenkiertoa.

 

2. Aasialainen Jalkakylpy: Lämpö ja Yrtit

Aasiassa perinteiset jalkakylvyt, joissa käytetään yrttejä kuten inkivääriä ja minttua, ovat suosittu keino rentouttaa jalkojen lihaksia ja lievittää kipua. 

Yhdistä rentouttavaan jalkakylpyyn vielä jalan akupunktiopisteitä paineleva jalkahieronta, niin jalkojen rentoutuminen on taattua.

Aasialaisten jalkahoidon pohjana toimii jalkojen verenkierron parantaminen.

 

3. Skandinaavinen Jäähoito: Kylmän Voima

Tämä tapa todennäköisesti on sinulle jo tuttu, mutta olet myös saattanut huomata, että se ei aina tehoa.

Kylmähoito toimii yleensä vain nopeana kivunlievityksenä useimpiin jalkavaivoihin, kuten Plantaarifaskiittiin, ylirasitukseen ja jännetulehdukseen.

Jos kärsit neuropaattisesta jalkakivusta, suosittelen pysymään loitolla kylmähoidosta. Jo valmiiksi heikentynyt verenkierto tykkää kyttyrää, jos verisuonet supistuvat entisestään.

Mutta tältä listalta löytyy muita neuropatiaan käytettäviä tapoja.

 

4. Eteläamerikkalainen Reflexologia: Hieronnan Voima

Etelä-Amerikan reflexologiassa eli vyöhyketerapiassa hoidetaan jalkoja kohdentamalla painetta jalkapohjien heijastepisteisiin. 

Heijastepisteitä on tuhansia, mutta pitkälle pääsee jo painelemalla päkiää ja varpaita. Painelu stimuloi jalkapohjien hermosäikeitä ja auttaa lievittämään kipua, näin ollen edistäen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 

5. Afrikkalaiset Lääkekasvit: Luonnon Antimet

Afrikassa on jo pitkään osattu hyödyntää lääkekasveja kivunlievityksessä. Suosittuja rohtokasveja on aloe vera ja rosmariini. 

Aloe veran levittäminen jalkoihin kosteuttaa jalkapohjan ihoa ja sen antibakteeriset ominaisuudet rauhoittaa iho-ongelmia, kuten syyliä tai halkeilevia kantapäitä.

Rosmariinin väitetään taas virkistää väsyneitä jalkoja ja yhdessä lämpimän veden kanssa saa verenkierron hyrräämään.

 

6. Intialainen Ayurveda-Hoito: Tasapainon Etsintä

Intialainen Ayurveda on tiede, joka perustuu kehon energioiden tasapainoon. Tämäkin yrttiöljyjä ja jalkahierontaa yhdistävä hoitotapa tehostaa kehon ja mielen hyvinvointia.

 

7. Japanilainen Kuumakivihieronta: Lämmön Läpitunkeva Vaikutus

Japanissa kuumakivihieronta yhdistää lämpöterapian ja hieronnan, auttaen rentouttamaan jalkojen lihaksia ja edistämään verenkiertoa.

 

8. Eteläafrikkalainen Rooibos-Kylpy: Yrttien Rauhoittava Vaikutus

Teen lisäksi rooiboslehdistä voi tehdä jalkakylvyn. Kofeiinittomien teelehtien kylvyn on uskottu rauhoittavan ja rentouttavan lihaksia.

 

9. Länsimainen Kompressiosukka: Moderni apu

Ei ole sattumaa, että monien eri kulttuurien jalkojen hoitotavat keskittyvät pohjimmiltaan yhteen asiaan - verenkierron parantamiseen.

Hieronta, lämpö ja jopa eteläamerikkalainen reflexologia keskittyvät tähän yhteen asiaan.

Ja koska et voi läpi päivän kylpeä lämpimässä jalkakylvyssä, tarvitset jotain muuta, joka pitää verenkiertoa yllä jaloissasi jopa istuessa toimistossa.

Siksi suosittelemme sinulle SootheSock sukkia, jotka ovat auttaneet jo yli 10 000 suomalaisen jalkoja pääsemään eroon kivusta, turvotuksesta ja tulehduksesta.

Katso miten ne toimii klikkaamalla tästä.

 

Yhteenveto

Nämä yhdeksän jalkoja hellivää hoitomuotoa rikastuttavat jalkojenhoitorutiinia. Kokeilemalla eri kulttuurien menetelmiä voi kokea perinteisten ja modernien menetelmien avun jalkojen arkuuteen ja löytää oman suosikkinsa. 

Muista kuitenkin, että jos jalkakipu on pitkittynyttä tai vakavaa, kannattaa suosia pitkäkestoista hoitoa. Jalkakipuun kompressiosukat ovat oiva ratkaisu, jos vaiva on päivittäinen.

Valikoimastamme löytyvät Soothesocksit voivat tällöin olla oikea menetelmä sinulle.

Katso muita artikkeleita