Kylmän sään vaikutukset käsi- ja nivelkipuihin Suomessa - Selviytymisopas talveksi

Kylmän sään vaikutukset käsi- ja nivelkipuihin Suomessa - Selviytymisopas talveksi

Noora M.

Suomen pitkät ja kylmät talvet voivat olla erityisen haastavia niille, jotka kärsivät käsi- ja nivelkivuista tai reumaattisista sairauksista, kuten nivelreumasta.

Halusimme selvittää tarkemmin mistä tämä johtuu ja miten sinä voit ehkäistä ja lievittää nivelten kolottavaa ja kipuilevaa tunnetta käsissäsi.

Huomasimme nopeasti, että sille löytyy useita syitä, mutta yksi hoitokeino on ylitse muiden - pidä itsesi lämpimänä. 

Tämä voi olla haastavaa etenkin käsien osalta, sillä tarvitset niitä jatkuvasti, mutta meillä on sinulle täydellinen ratkaisu odottamassa, josta kerron pian lisää.


5 syytä miten kylmä sää vaikuttaa niveliin

 1. Verenkierron heikkeneminen: Kylmät olosuhteet voivat heikentää verenkiertoa, mikä on erityisen haitallista reumaattisille sairauksille, joissa verenkierron tehokkuus on tärkeää kivun ja tulehduksen hallinnassa.
 1. Ilmanpaineen muutokset: Säämuutokset ja ilmanpaineen vaihtelut voivat aiheuttaa nivelten ja pehmytkudosten turpoamista, mikä pahentaa reumaattista kipua.
 1. Nivelten jäykistyminen: Kylmyys voi lisätä nivelten jäykkyyttä, mikä on yleinen oire reumaattisissa sairauksissa.
 1. Liikunnan väheneminen: Talvella monilla on taipumus liikkua vähemmän. Liikunnan vähentyminen voi johtaa nivelten jäykkyyteen, pahentaen ongelmaa.
 1. Mieliala ja kivun kokeminen: Lyhyemmät ja pimeämmät päivät voivat vaikuttaa mielialaan, lisäten mahdollisesti kivun kokemusta.

Reumaattisten sairauksien oireet

 • Nivelten turvotus, kipu ja jäykkyys, erityisesti aamuisin.
 • Yleinen väsymys ja sairaudentunne.
 • Kylmän sään myötä lisääntyvät oireet.

5 tapaa hallita kipua ja jäykkyyttä nivelissä

 1. Pysy aktiivisena: Säännöllinen, kevyt liikunta parantaa nivelten liikkuvuutta ja verenkiertoa, auttaen lievittämään kipua.
 1. Lämpimät vaatteet: Lämpimästi pukeutuminen, kerroksittain, auttaa estämään nivelten liiallista kylmettymistä.
 1. Lämpöhoito: Lämmön levittäminen kipeisiin niveliin voi lievittää kipua ja jäykkyyttä.
 1. Artroosi Käsineet: SootheGlove-kompressiokäsineet tarjoavat tupla hyödyt talveksi. Ne käyttävät alueellista kompressiota parantaakseen verenkiertoa ja lievittääkseen turvotusta, sekä kipua käsissä. Lisäksi ne lämmittävät käsiä suojaten niitä kylmältä säältä.
 1. Ruokavalio ja lisäravinteet: Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää tulehdusta ehkäiseviä ruokia ja lisäravinteita, voi tukea nivelten terveyttä. Löydät ruokavaliosta lisätietoa toisesta blogikirjoituksestamme ja pääset sinne klikkaamalla tästä.

Kenelle SootheGlove-käsineet on tehty?

SootheGlove-käsineet on suunniteltu niille, jotka kärsivät käsi- ja nivelkivuista. Niiden kompressioteknologia auttaa parantamaan verenkiertoa, tarjoten helpotusta esimerkiksi...

 • ylirasitukseen
 • nivelrikkon oireisiin
 • karpaalitunneliin
 • reumaan
 • jännetulehdukseen
 • neuropatiaan
 • ja käsien tunnottomuuteen

Käsineiden lämmittävä vaikutus vastustaa kylmän ilman vaikutusta käsiin, tehden niistä ihanteelliset Suomen talveen. Niiden käytännöllinen muotoilu, avoimilla sormenpäillä, ei rajoita arkeasi.

Kokeile niitä nyt riskittömästi 60-päivän ajan. 


Yhteenveto

Talvi Suomessa asettaa ainutlaatuisen haasteen niille, joilla on käsi- ja nivelkipuja. Ymmärtämällä syyt ja omistamalla tehokkaita hoitokeinoja, mukaan lukien innovatiivisia ratkaisuja kuten SootheGloves, voimme tehdä tästä vuodenajasta siedettävämmän.

Muista, että aktiivisen elämäntavan ylläpitäminen ja ammattilaisen neuvojen hakeminen ovat avainasemassa talviaikaisen nivelkivun tehokkaassa hallinnassa.

Katso muita artikkeleita