5 Yleistä harhaluuloa polven nivelrikosta

5 Yleistä harhaluuloa polven nivelrikosta

Noora M.

Polven nivelrikko on usein väärinymmärretty ja valloillaan olevat harhaluulot voivat johtaa tehokkaan hoidon viivästymiseen. 

Päätimme tuoda esille muutamia harhaluuloja polven nivelrikkoon liittyen ja kertoa miten asiat oikeasti on, sillä moni (ehkä jopa sinäkin) uskoo varsinkin harhaluuloon numero 4.


Polven nivelrikon harhaluulot vs todellisuus

Harhaluulo 1: "Nivelrikko on vain vanhusten vaiva."

Todellisuus: Polven nivelrikko voi iskeä mihin ikään tahansa. Nuoret urheilijat, aktiiviset keski-ikäiset ja muutkin voivat kokea nivelrikon oireita, etenkin nivelvammojen, ylipainon tai perimän seurauksena.


Harhaluulo 2: "Liikunta vain pahentaa nivelrikkoa."

Todellisuus: Päinvastoin, liikunta on elintärkeää nivelrikon hallinnassa. Tasapainoinen ja maltillinen liikunta, kuten uinti, pyöräily ja kävely, tukee nivelten terveyttä ja vahvistaa ympäröiviä lihaksia, samalla kun painonhallinta auttaa vähentämään nivelille kohdistuvaa rasitusta.


Harhaluulo 3: "Polven nivelrikko johtaa väistämättä leikkaukseen."

Todellisuus: Vaikka vaikeimmissa tapauksissa polven tekonivelleikkaus voi olla tarpeen, monet nivelrikkoa sairastavat löytävät helpotusta konservatiivisilla hoitokeinoilla, kuten fysioterapialla, painonhallinnalla ja tulehduskipulääkkeillä.


Harhaluulo 4: "Ruokavaliolla ei ole vaikutusta nivelrikon oireisiin."

Todellisuus: Oikeanlainen ravinto on keskeinen osa nivelrikon hallintaa. Anti-inflammatorinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, hedelmiä ja vihanneksia, auttaa lievittämään tulehdusta ja kipua, kun taas epäterveellinen ruokavalio voi pahentaa oireita.

Löydät näistä lisätietoa myös täältä.


Harhaluulo 5: "Polvikipu on aina nivelrikon merkki."

Todellisuus: Polvikipu voi johtua monista eri syistä, nivelrikon lisäksi. Tärkeää on saada ammattilaisen tekemä tarkka diagnoosi ja hoitosuunnitelma, joka vastaa yksilöllisiä tarpeita.


Tie kohti terveempiä polvia

Polven nivelrikon ympärillä vallitsevat väärinkäsitykset voivat olla esteenä tehokkaalle hoidolle. Todellisuus on, että oikealla tiedolla, varhaisella puuttumisella ja kokonaisvaltaisella lähestymistavalla on mahdollista hallita nivelrikon oireita ja parantaa elämänlaatua. 

Jos et ole vielä kokeillut polven hyvinvointia edistäviä tuotteitamme kuten KneeRelief polvihierojaa, löydät ne täältä.


Miksi tyytyä yhteen ratkaisuun, kun voit saada kolme ja vielä samassa paketissa?

KneeRelief polvihieroja yhdistää kolme tehokasta hoitomenetelmää lievittämään kipua, rentouttamaan lihaksia nivelien ympärillä, sekä edistämään parantumista.

Hoitomenetelmät ovat:

✓ Punavalohoito, joka voi parantaa kollageenin tuotantoa ja laatua. Kollageenituotannon lisääminen auttaa kääntämään polvien ruston vaurioitumisen.

✓ Lämpöterapia löysää lihaksia polven ympärillä ja sisällä. Se stimuloi verenkiertoa. Tämä mahdollistaa veren, hapen ja ravintoaineiden kulkeutumisen vahingoittuneisiin kudoksiin.

✓ Hierontahoito rentouttaa kireitä lihaksia ja kudoksia. Polvikipusi korvautuu autuuden ja helpotuksen tunteella.

Kokeile KneeRelief polvihierojaa nyt riskittömästi ja huomaa ero.

KneeRelief
Katso muita artikkeleita